2010. március 30., kedd

The Fight Must Go On


Amikor a koncert előtt egy hónappal egy barátom átküldte a flyert, már nagy várakozással töltött el a koncert. Igaz akkor még csak a BOTD és a Motivation munkásságát ismertem addig, de ez is épp elég volt, hogy számoljam a napokat a buliig. Így utólag elmondható, megérte várni, mivel mindegyik banda kitett magáért.
Az est első fellépője a Hero.com volt. Ők a dallamos metalcore vonalat képviselték a zenéjükkel, ami sajnos nem tartozik a kedvenceim közé, így sajnos számomra unalomba fulladt a koncertjük. Ami viszont megfogott, azaz énekes hangja, a stílushoz illően hol ordított, hol dallamosan énekelt és mindkettő elég jól ment neki.
A következő fellépő a kaposvári Boys On The Docks volt. Őket már több alkalommal is volt szerencsém látni és mindig sikerült jó hangulatot teremteniük. Most sem volt ez másként. Itt a közönség itt már nagyobb aktivitást kezdett mutatni, de látszódott, hogy nem igazán ismerik a zenekar számait, viszont a feldolgozások nagyot ütöttek és olyankor megtelt a tánctér. Utolsóként a szokásos Agnostic Front „Gotta Go” feldolgozást hallhattuk tőlük, ami, mint mindig, megmozgatta rendesen a közönséget.
Harmadikként a New Direction lépett a színpadra, akik letarolták a közönséget lendületes zenéjükkel. Repertoárjuk szinte kizárólag feldolgozásokból áll, melyek igazi old school hardcore himnuszok. Mind zeneileg, mind színpadi összképre maximálisat nyújtott a zenekar. Az eljátszott dalok, úgy hatottak tőlük, mintha csak az eredeti bandákat hallgatná az ember. Ehhez párosult az énekes energikus előadásmódja, aki teljes átéléssel üvöltötte végig a bulit. Rájuk már igazi küzdőtér alakult ki.
Utolsóként az innen Európai turnéra induló Motivation került a színpadra, akik, ahogy a profikhoz illik, teljes lendülettel tolták végig a bulit. A számok között az énekes, KisG, az adott dalhoz kapcsolódóan kifejtette a véleményét, ezáltal is „pozitív motivációt” nyújtva a közönségnek.
Összességében, egy kiváló koncerthez volt szerencsém és remélem, hogy lesz még folytatás.

Still Burnin Youth / Blind Justice