2012. május 15., kedd

2012. május 2., szerda

German NSHC attack (2012. március 31.)

Elérkezett március utolsó hétvégéje, s egyben a rég várt németországi indulásunk is, ami nem csak egy mondhatni szokványos kiruccanásnak ígérkezett. Évek óta tervezgettük barátainkkal, hogy végre el kéne már jutni egy német NSHC bulira, mert ezeken egy-egy estén csupa olyan banda lép fel, amelyeket leginkább favorizálunk, és sajnos legtöbbjüket még nem sikerült élőben elcsípni. Így nagyon örültünk, hogy ezúttal nem csak nézőként lehetünk jelen egy ilyen mókán. A kedves invitálásnak eleget téve, nagy reményekkel vágtunk neki egy mikrobusznyi legénységgel


Németország keleti végeinek. Győrben álltunk meg először, ahol becsatlakozott még néhány cimbora. Innen pedig már kitérők nélkül támadtunk Staupitzbe, ami egy hamisítatlan aprócska német település. A helyi művelődési ház adott otthont az 5 zenekart felvonultató hangversenynek. Mikor érkeztek a bandák, majd a közönség hamar rájöttünk ez a buli nem csak zeneileg, de külsőségeiben is inkább hasonlít egy metal, vagy HC bulira, mint a számunkra megszokott NS rendezvények. Természetesen ezek a srácok mind a mi oldalunkon állnak, az öltözködés csupán a külvilág hiénáinak szól. Elsőként a Death on Horizon lépett színpadra, akik súlyos modern, de nem agyonkomplikált death metallal szántották fel a helyet. Őket szinte mindenki érdeklődéssel figyelte, ebből arra következtettem, hogy nem csak mi, de sokan mások is most ismerkednek velük. Második a már hazánkban is megfordult veterán Legion of Thor volt. Megdöbbentő volt számomra, hogy erre a bandára is csupán 2-3 arc próbálkozott némi mozgással, de mivel nem csatlakoztak többen hozzájuk, így hamar le is álltak, és maradt a fejrázás, meg némi taps. Harmadikként mi következtünk, és már az első pár számunknál beindultak a srácok. A közönség első soraiban lévők agresszív mozgásba lendültek, s a zene tempójától függően különféle stílusú mozgást produkáltak.





Nem hagytunk sok pihenőt a számok között, és kizárólag a durvább számainkat nyomattuk ezen az estén, így egy agresszív dühös energiabombát kaptak a német kollégák a Fehér Törvénytől. Szívesen máskor is! (ha-ha) Utánunk a Second Class Citizen következett, akiket lemezen is kedvelek, bár ott hiányzik valami kis plusz a zenéjükből, és a hamiskás dallamos ének sem túl megnyerő. Több német barátunk is mondta már, hogy élőben ez a csapat sokkal jobb, mint CD-n, így nagyon vártuk a műsort. Nem kellett csalódnunk, és ami a lemeznél hiányzik, az élőben megérkezett. Az egyik legjobb élő fellépést produkáló német NSHC csapathoz volt szerencsénk minden kétséget kizáróan. Sok fiatal át is öltözött kosaras gatyára, atlétára, mint ahogy azt megszokhattuk a HC bulikon a beatdown karate kölyköktől. Impozáns csatatérré vált ismét a színpad előtti terület. Élőben sem tetszett viszont jobban nekem az egyébként szimpatikus gitáros srác vokálja, de a közönség hölgy tagjai nagyon lelkesen énekeltek vele együtt! Minden bizonnyal a megjelentek nagy többségének ők lehetnek a kedvencei, s ezt nagyszerűen meg is hálálták. Egy igazán változatos, remek produkciót kaptunk tőlük, aki a műfajt kedveli, s lehetősége nyílik rá nézze meg őket, odaver rendesen! Sajnos az este utolsó fellépőit a 2 Minutes Warning-ot már nem vártuk meg, mert eléggé fáradtak voltunk, és a szállásunkig is utazni kellett még jópár kilométert. Másnap a hazafelé utunk teljesen simán ment köszönhetően ügyes sofőrünknek, és kedves útitársainknak. Ezúton is köszönjük szépen Peternek a meghívást, és a bandáknak, hogy játszhattunk velük!

Thank’s & Hail for the German NSHC movement!                                                  Maci-FT

2012. május 04.

Az olasz NSHC legmeghatározóbb zenekara a HFB néhány éves „zenei pihenőt” tart, a tagság a mozgalmi tevékenységre fókuszál inkább ezekben az időkben. Sandro a zenekar motorja viszont nyughatatlan, s időközben lemezkiadót is indított, valamint zenekart is alapított. Már a tavalyi évben is hallhattunk új bandájáról a Drizza Tortiról, amelynek nemrég megjelent debütáló anyaga is. Május 4-én pedig lemezbemutató bulira várják azokat, akik kedvelték már a HFB-t is, és kíváncsiak netán az újabb pusztító csapásra.