2012. július 27., péntek

Újabb orosz koncert

Az orosz NSHC színtér talán a legaktívabb, kövessétek a példájukat!


Backstab

Az elmúlt hónapokban egy picit eltűnt a Backstab, ami mint utóbb kiderült egy dobos cserének volt köszönhető. Túl vannak a nehézségeken, valamint egy élő fellépésen is már az új felállással. Remélhetőleg hamarosan ismét jelentkeznek valami klassz hanghordozóval, mert a demojuk óta már bőséggel készültek újabb szerzemények!

IV. I.A.C.

Negyedik alkalommal rendezik meg augusztus 3-4-én a hazai underground Black Metal talán legnívósabb fesztiválját Szegeden.


2012. július 12., csütörtök

The First Black Shirts Records Contest

Ahogy már egy-két beharangozó flyerből leszűrhettétek, hosszú idő után végre ismét odapirítanak az olasz NSHC aktivisták! A BSR összeszedte színterük legjavát és íme az október 27-ei felhozatal:

GREEN ARROWS – Bolzano New School HC
DRIZZATORTI – Roma Super Heroes Punk Rape
RIBELLI D’INDASTRIA – Torino Old School HC
NO PRISONER – Bolzano Old School HC
BLIND JUSTICE – Roma Marianna Core
STILL BURNIN’ YOUTH – Genova Old School and Grind blast HC!

 Lesz majd minden bizonnyal még info az időpont közeledtével, de azt mindenesetre már előzetesen is lehet tudni, hogy nekünk magyaroknak igen kedvező, közeli helyen lesz megtartva az esemény.

Hardcore VS Metalcore

Július 14-én számos fiatal csapat áll egy színpadra két különböző műfajt képviselve.
Lehet szurkolni, hogy kiderüljön kik a jobbak...


2012. július 5., csütörtök

2012. július 06. – Battle Of Cities

Végre egy kis vérfrissítést tapasztalhatunk a hazai hardcore színtéren, már ha beszélhetünk egyáltalán jelenleg ilyenről. Szerencsére vannak fiatalok, akik saját kezükbe veszik a dolgokat, nekik köszönhetjük, hogy ezen a napon a budapesti Vadvirágban lép fel egy gyöngyösi, egy pécsi és három fővárosi csapat.



Új Levédia póló

Az erdélyi NSHC banda új pólót dob piacra hamarosan. Előrendelésekkel nyugodtan zaklathatjátok az NS SXE Hungaryt. Segítenek ebben is!


Metal Inquisition

Íme a kiadó újabb cuccai, ha esetleg valakit érdekelnének…


2012. július 3., kedd

Hardcore a kék yukban

Május 18-án került megrendezésre egy hardcore koncert a Kék Yukban. A fellépők között a Doghitteres (Székesfehérvár), a Dolor (Gyöngyös), a Fateful Strike (Budapest) és a Drawing (Sopron) volt meghirdetve a flyeren.  A visszajelzések alapján arra számítottam, hogy talán most a megcsappant forgalmú Yukban lesz egy nagyobb, pörgősebb buli, ám a végén mindössze 40-50 ember volt.

Az első két zenekarról a Doghittersről és a Dolorról lemaradtunk, de igazából a Fateful Strike és a Drawing érdekelt, de remélem pótolhatom hamarosan a gyöngyösi és a fehérvári zenekart is! A Fateful Strike-ot eddig még nem hallottam élőben, de nem okoztak csalódást. A beatdown műfajban, két énekeses felállásban játszó banda eléggé összeszedett volt, az a pár ember, aki nem sörözött a pultnál, vagy cigizett fent, el is kezdett mozogni.
A kb. fél - háromnegyed órás produkció után lejöttek a színpadról, de előtte - mint kiderült- kapható a "Beatcore" névre keresztelt első albumuk, ha jól emlékszem 1500 Ft. A már kicsitt unott szünet után, amikor megfogytakozott a közönség, jött a Drawing. Jó páran csak miattuk maradtak végig, többek között én is.
Megérte eljönni, és maradni meghallgatni a zenekart, akik Sopronból idáig utaztak, hogy zenéljenek nekünk. A számok között volt egy kis monológ az énekestől (szerintem nagyon igaz), hogy a hardcore többek között arról is szól, hogy szereted a városod, a környéked, kiállsz mellette és az elveid mellett, nem érdekel a többi ember mit gondol. Jól zenéltek, a hangosítás is rendben volt, akik maradtak, azok pedig rendesen tomboltak. Összegezve jó koncert volt, bár nem értem, miért jött el ilyen kevés ember, hiszen az 1000 Forintos belépő ráadásul lefogyasztható is volt...