2012. december 20., csütörtök

Heldentod live on Apocalypsa Fest vol. XVIII (Pesttanz coversong by Absurd)


Christmass Blackmass III.

Érdemes ellátogatni erre a metalt kedvelőknek igazi csemegékkel kedveskedő kis év végi mulatságra! Ne feledjétek, december 27.! A viccesen olcsó 3 eurós belépőért 3 odabaszós bandát nézhettek meg!


Lemez megjelenések




Parkway Drive tour in Bp. (2012. 11.29.)

Hónapokkal ezelőtt jutott el hozzám a hír, hogy kis hazánkba látogat az ausztrál metalcore koronázatlan királya, Parkway Drive. Azt éreztem, hogy ott a helyem, ez nem is kérdéses. Ahogy közelebb értünk a koncert napjához, egyre izgatottabban vártam, de természetesen nem is kellett csalódnom!




Egy alapos sorbanállással kezdődött az egész a Pecsánál, majd mikor bejutottam, már látszódott, hogy jó pár országból jöttek rajongók. Szerintem olyan 1500-2000 ember lehetett, de még normálisan ellehetett férni, hála a helyszínváltoztatásnak! A fellépők között volt a kanadai Structures, a The Word Alive és az Emmure. Sajnos az első két zenekarról nem tudok sokat írni, mert annyi ismerőssel futottam össze, hogy mire mindenkivel beszéltem pár mondatot már az Emmure állt a színpadon. Azért a tisztesség kedvéért annyit illik, elmondani, hogy fél füllel hallva jól szóltak a zenekarok, meg a színpad előtti tánctéren is folyt a mozgás rendesen. Az Emmure-nál már mi is elől álltunk, így testközelből láttuk, hogy elég veszélyes mosh alakult ki. Tisztán látszott, hogy voltak olyanok akiket ez a zenekar vonzott be aznap este leginkább! Szerintem brutális hangzást produkáltak, az énekes meg a gitárosok is rengeteget mozogtak, remek hangulat volt a fellépésük alatt! A koncertek után, az énekes Frankie készségesen állt a rajongók kívánságai elé, volt fotózkodás, aláírás, stb.


Számomra az est fénypontja a Parkway Drive következett egy hihetetlen hatásos bevonulással, majd a rajongók köszöntése, és elindult az őrület! Minden a helyén volt: tökéletes hangzás, kommunikáció a közönséggel, nagyon jól összeválogatott dalokkal, és nem utolsósorban a közönség részéről elég komoly testmozgás alakult ki. Volt akinek leszakadt a cipőjéről a talp, de láttam olyat is, aki a koncert végén zokniban sétált ki... Erre az estére egy 15 dalból álló repertoárral készültek kedvenceim, ami sajnos nagyon gyorsan lepörgött. Másnap már nagyon hiányzott a tipikus Parkway hangulat, de remélem minél hamarabb újra láthatom őket itthon élőben!


2012. december 14., péntek

Brainwash

A német NSHC színtér kialakulásának egyik úttörő csapata a Brainwash, akik sajnos nagyon rég nem jelentkeztek újabb hanghordozóval. Pár intenzív évük volt, mikor spliteztek a legendás No Alibivel, vagy a hazai VSZ-el, na és a bombatámadással felérő Moments of Truth albumuk révén lett sokunk kedvence a banda. Az elmúlt években néha feltűntek koncertplakátokon, most pedig végre az a hír járja, hogy új albumot készülnek megjelentetni.


Olasz NSHC

Aki kedveli az olasz NSHC-t, azoknak lesz lehetőségük a közeljövőben csemegézni. Változatos, színvonalas bulikat prezentálnak rendszerint ezek a srácok, csak ajánlani tudom mindenkinek!




Painful Awakening - új album!

A PC Records gondozásában jelent meg a Painful Awakening: Wake up! című albuma. Négy év hallgatás után tértek vissza a német NSHC színtér oszlopos tagjai ezzel a 15 új matal/HC dalt felvonultató alkotással. Normál és 300 darabra limitált extra fémdobozos verzió is készült! Az új tételekből egy kis ízelítő:


Zenekaros cuccok