2009. április 22., szerda

Blind Justice - That's not for you


A közelmúltban robbanásszerűen megjelenő olasz NSHC színtér egyik legújabb jövevényeként a Blind Justice is elérkezettnek látta az időt, hogy debütáljon a "piacon" egy demo lemezzel, amit -már szinte kötelezően- az E.D.A. Propaganda jelentetett meg.
A 9 számos (az introt és az outrot leszámítva) anyag elsősorban az oldschool hardcore rajongók tetszését fogja megnyerni, valamint azokét, akik kedvelték a pörgősebb olasz Oi! bandákat (ADL 122, Injustice Side), ugyanis ezúttal hiányoznak a Hate for Breakfastnál már megszokott grindcore részek, és nem mentekel az olaszoknál elsősorban az SPQR által fémjelzett metalcore irányvonalba sem.
Ez a fajta egyéni kezdeményezés mindenképpen üdvözlendő, hiszen a legtöbb olasz NSHC zenekar elsősorban a HFB által lefektetett "alapokon" tevékenykedett eddig, ami kezdett kifejezetten egysíkúvá válni. Szükség is volt már egy ilyen új bandára, ami felvállalja az oldschool hardcore hagyományait, mert ebben az olaszok mindig erősek voltak (az NS színtéren kívül), így ideje volt, hogy alakuljon egy jobboldali is végre. Ugyan volt már pár hasonló próbálkozás erre
régebben is (pl. Only One Force), de eleddig nem sok sikerrel.
Mit is hallhatunk a korongon? Mint azt már fent is említettem, "régivágású" hardcore-t, ami sokban hasonlít az erőszakos olasz Oi! bandák zenéjéhez, így valószínűleg nem csak HC őrültek fogják majd kedvelni a római brigád szerzeményeit. 8 saját és két feldolgozást (Agnostic Front - Police state, I Had Enough) vettek fel. Ezek néha eléggé egyformára sikeredtek, ami az egész élvezhetőségét valamelyest lerontotta (bár az olasz nyelven előadott hardcore még így is "el tudja adni" magát).
További zavaró tényező még a hangzás: elég gyengén szól a gitár, meg a felvétel sem túl "vastag", így nem jön át a lendület és az erő, ami pedig igen szükséges lenne egy ilyen jellegű anyagnál.
A szövegek java része olvasható az egyébként igényes borítóban (szerencsére erre mindig ad a kiadó). Tartalmuk nem valami egetrengető, eléggé klisés; átlagos NS témaköröket érint (gyűlölet, rendőrállam, stb.).
A pár negatívum ellenére is csak ajánlani tudom az olasz és/vagy a HC zene rajongóiank a lemezt, mert ez egy egészen tűrhető bemutatkozás, nem pénzkidobás beszerezni a korongot.

Nincsenek megjegyzések: