2009. április 9., csütörtök

Absolute Terror - Even the amish hate you...



Mióta lecsengett a kilencvenes évek nagy amerikai dömpingje, szinte alig lehetett hallani új zenekarok színrelépéséről a tengerentúlon; amik meg jöttek, azok is főleg Oi! zenében utaztak. Az utóbbi 1-2 évben azonban megjelent pár NSHC banda is, bár sajnos csak kis mennyiségben és sokan az alakulás után nem sokkal fel is oszlottak.
Ezen formációk egyike a keleti parti Absolute Terror, ami a Those Opposed romjain jött létre és rövid élete során jópár fellépést tudott le a környékbeli Teardownnal valamint más hardcore bandákkal társulva. Nyúlfarknyi karrierjük során felvettek egy számot a "Smashing Rainbows - Rock Against Homosexuality" című válogatásra (amin a hazai Fehér Törvény is szerepel egy dallal). A végleges feloszlás előtt azonban még rögzítettek 6 számot, amihez hozzácsapták a válogatásról már ismert tételt is és kiadatták a Label 56-tal egy maxi CD-n az egészet.
Zeneileg kissé kezdetleges, középtempós metalcore-ról beszélhetünk, ami sajnos meglehetősen unalmassá válik a harmadik szám után. Az énekes monoton, mély hangú üvöltése sem segít felrázni az állóvizet, valamint a tempó sem sokat változik a számokban, így egy idő után az ember hajlamos elveszíteni az érdeklődését a produkció iránt. Akik egyébként ismerték az elődzenekart (Those Opposed) nagyon sok hasonló megoldást fognak találni a két csapat muzsikájában (ami nem véletlen, viszont ciki).
Az egyetlen, ami segíthetett volna a minőség emelésében, az egy jó stúdió lett volna, de sajnos az sem jött össze, a hangzást egyenesen gagyinak minősíteném szívem szerint.
Sajnos a kivitelezés sem az igazi (házilag nyomtatott borító, írott lemez), bár az anyagot feltételezhetőleg valamiféle demonak szánták. Az egyetlen érdekessége az egésznek, hogy a kiadó 100 példányra limitálta a CD-t és 10 különböző (!) borítóval jelentette meg. Kérdés persze, hogy a házilag előállított kiadvány mennyire fogja begerjeszteni a gyűjtőket...
Összességében gyenge közepesre vizsgázott a cucc, maximum az NSHC/metal gyűjtők fantáziáját fogja felkelteni.

Nincsenek megjegyzések: