2012. július 3., kedd

Hardcore a kék yukban

Május 18-án került megrendezésre egy hardcore koncert a Kék Yukban. A fellépők között a Doghitteres (Székesfehérvár), a Dolor (Gyöngyös), a Fateful Strike (Budapest) és a Drawing (Sopron) volt meghirdetve a flyeren.  A visszajelzések alapján arra számítottam, hogy talán most a megcsappant forgalmú Yukban lesz egy nagyobb, pörgősebb buli, ám a végén mindössze 40-50 ember volt.

Az első két zenekarról a Doghittersről és a Dolorról lemaradtunk, de igazából a Fateful Strike és a Drawing érdekelt, de remélem pótolhatom hamarosan a gyöngyösi és a fehérvári zenekart is! A Fateful Strike-ot eddig még nem hallottam élőben, de nem okoztak csalódást. A beatdown műfajban, két énekeses felállásban játszó banda eléggé összeszedett volt, az a pár ember, aki nem sörözött a pultnál, vagy cigizett fent, el is kezdett mozogni.
A kb. fél - háromnegyed órás produkció után lejöttek a színpadról, de előtte - mint kiderült- kapható a "Beatcore" névre keresztelt első albumuk, ha jól emlékszem 1500 Ft. A már kicsitt unott szünet után, amikor megfogytakozott a közönség, jött a Drawing. Jó páran csak miattuk maradtak végig, többek között én is.
Megérte eljönni, és maradni meghallgatni a zenekart, akik Sopronból idáig utaztak, hogy zenéljenek nekünk. A számok között volt egy kis monológ az énekestől (szerintem nagyon igaz), hogy a hardcore többek között arról is szól, hogy szereted a városod, a környéked, kiállsz mellette és az elveid mellett, nem érdekel a többi ember mit gondol. Jól zenéltek, a hangosítás is rendben volt, akik maradtak, azok pedig rendesen tomboltak. Összegezve jó koncert volt, bár nem értem, miért jött el ilyen kevés ember, hiszen az 1000 Forintos belépő ráadásul lefogyasztható is volt...

Nincsenek megjegyzések: