2008. november 26., szerda

Gungnir - Strength through grind



"Kis" szünet után ismét lecsapott ránk hazánk első számú "hategrind" zenekara, ezúttal egy kartontokos mini-CD formájában. A "mini" nem csak a hosszra utal ezúttal (kb. 7 perc), hanem a lemez méretére is, hiszen egy kisméretű, mindössze kb. 7 centi átmérőjű CD lemez lapul a szintén aprócska tokban.
A korongon található 6 tételből az egyik egy Vaginal Jesus feldolgozás, ami üdvözlendő dolog, hiszen nem jellemező, hogy az ultraagresszív szövegeiről híressé-hírhedtté vált Anal Cunt project zenekar számait bárki "bevállallná" egy feldolgozás erejéig. A Gungnir változata mondjuk nem nyerte el a tetszésemet, főleg a csordavokál kaotikus mivolta miatt, de mindenképpen örömteli, hogy egyáltalán valakinek eszébe jutott a dolog. Az öt új szám amúgy nem rossz, azt el kell ismerni, de számomra az előző kiadványukhoz képest (a splitre gondolok a White Warriors nevű csapattal) ez mindenképpen visszalépés. A zene komplexitásának gyengülése valamint az ének "tisztábbá" válása sajnos rontott az összképen, pedig a szövegek még jobbak lettek, mint az eddigiek; a Dévényi Tibi "bácsinak" szánt opuszt csak ajánlani tudom mindenkinek, aki vevő a beteg humorra.
Mivel a felállás szinte teljesen új a legutolsó kiadványhoz képest, így valószínűsíthető, hogy a banda még keresi a hangját és pont ezért tűnik egy kissé visszalépésnek az eddigiekhez képest jelen produkciójuk.
A korongot kiadó Lél Records 333 példányra limitálta a példányszámot, ezért mindenki idejében tegyen szert a saját lemezére, mert nem biztos, hogy jövőre ilyenkor még lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések: