2008. november 26., szerda

Hold X True - A mi utunk



Hosszú ideje tett ígéretének tett eleget a népszerű hazai straight edge formáció, amikor megjelentette egyetlen hangzóanyagon az eddigi összes magyar nyelvű szerzeményét.
Az első számtól ("Utolsó ítélet") eltekintve már korábban más lemezeken megjelent anyagot kaphatunk a kezünkbe, tehát minimális a meglepő zenei fordulatok száma. Ami mégis érdekes lehet, az az, hogy a lemez teljes egészében tartalmazza a formáció legutolsó ("Crossroads" című) anyagát is, ezúttal csak magyar nyelven, ami kedves gesztus a nagyközönség
számára, hiszen így valódi újdonságot is kaphat a kezébe. A műsoridő maradékát a ma már akár "klasszikusnak" is nevezhető számaik töltik ki, melyeket sokszor hallhatunk bulikon is.
Aki járt már Hold X True koncerten, azoknak mindenképpen ismerős kell, hogy legyen a repertoár, hiszen hazánk legnépszerűbb youthcrew zenekaraként sokfelé eljutottak és meglehetős népszerűségre tettek szert a hardcore színtéren belül (itthon és külföldön egyaránt).
A cédét elsősorban inkább a gyűjtőknek és azoknak ajánlanám, akik most kezdenek ismerkedni a bandával, mert afféle "Best of..." lemeznek is felfoghatjuk a gyűjteményt, amin rengeteg nagyszerű szám szerepel egy helyen.
A kivitelezést tekintve igényesnek mondható az alkotás (hacsak azt nem számítjuk gyenge pontnak, hogy maga a korong egy megszitázott, de mégis írott CD). A szövegek is mind benne vannak a borítóban (ami szerintem mindenképpen pozitívumként értékelhető), így a zenekar gondolatvilágába is bepillantást nyerhetünk.

Nincsenek megjegyzések: