2009. január 9., péntek

Gungnír interjú


Üdv! Mi a helyzet jelenleg a Gungnírral? Kik zenélnek most veled? Terveztek élő fellépéseket is, vagy kizárólag stúdió zenekarként működtök?

Üdvözlet! Néhány nappal ezelőtt rögzítettük az új anyagra az „éneket” és jelenleg a keverés munkálatai folynak. Iszonyatos egy gyilkos anyag lesz, rövid de annál nagyobb megrázkódtatás vár rátok. Úgy nézz ki, hogy a jelenlegi felállás stabilnak mondható, mert nem csak, hogy mindannyian grind őrültek vagyunk, de minden tag szíve a helyén van.

Zozo (Heldentod, Harag)-gitár és Balázs (ex-Baskíria)-basszus gitár, segedelmével alapoztuk meg az új felállást és nem sokkal később csatlakozott hozzánk Balázs (Paediatrician)-dob, aki fiatal kora ellenére egy nagyon jó dobos. Azt hiszem, hogy ott a helye Kovács Zsolt (Gutted) és Vígh Endre (Gholgoth, ex-Gungnír) dobosok mellett. A következő anyag zenei létrehozásában már az Art Of Massacre gitárosa Péter is csatlakozik hozzánk. Tervezzük, hogy ismét élőben is terrorizáljuk az embereket, de azt már most előre leszögezhetjük, hogy nem sok ilyen alkalom lesz.

Brutal zenét játszatok, ehhez tartozó hörgős, károgós énekkel. Vannak akik konzervatívan úgy gondolják, hogy ennek a fajta muzsikának semmi értelme, mert nem értik a szöveget, viszont egyre több ilyen stílusú banda alakul világszerte. Milyen volt a Gungnír fogadtatása itthon és külföldön?

Ha a R.A.C./OI! színteret nézzük, akkor azt kell, hogy mondjam, hogy egyet értek veled, többségben vannak a „konzervatív” zenehallgatók. De ne feledjük az NS zene, nem feltétlenül jelenti azt, hogy R.A.C./OI! A hozzá állás, változó. Persze vannak akik irtóznak ettől a zenétől amit mi művelünk, de valóban egyre nagyobb igény van az ilyenfajta zenére. A világ változik és egyre brutálisabb dolgok történnek körülöttünk, egyre nehezebb a túlélés, és hiszem, hogy ezen változások miatt is nőtt meg az igény a szélsőséges zene irányába, mert a történéseket már nehéz kifejezni a „langyosabb” zenékkel. Vannak olyan fiatalok akiknek az életéből már kimaradt a R.A.C./OI! és ők már úgy tudtak felnőni, hogy ott volt nekik egy csomó hatecore, death metal, black metal, stb. zenekar akik az NS ideológiát képviselték és ők a R.A.C./OI! zenétől tartják távol magukat. Nincs ebben semmi rossz! Valaki nem attól lesz jó skinhead vagy NS, ha tegyük fel a Skrewdiver a kedvenc zenekara. Ha valakinek nem tetszik a Skrewdriver zenéje vagy Ian Stuart hangja az még nem jelenti azt, hogy az egy szar ember és nincs tisztelettel Ian munkásságára. Én mind a mellett, hogy Ian-t az egyik legnagyobb hősnek és példaképének tartom, kedvelem a zenekarait, de találkoztam már olyan emberrel is, aki elismeri Ian nagyságát, de az a fajta zene amit Ian-ék használtak a propagandához nagyon is távol áll tőle, sőt van aki Ian hangját egyenesen rossznak tartja. Nem lehetünk egyformák! A Gungnír jelenléte azt hiszem rendesen sokkolta az embereket. Akkoriban még „idegen” volt ez a fajta zene az embereknek a hazai mozgalmon belül, de ugyanakkor külföldön már sokkal nyitottabbak voltak a zenénkre és sok jó visszajelzést kaptunk.

A Gungnírral valami újat alkottatok Magyarországon, előtte sem, és azóta sem találkoztam ilyen stílusú bandával. Szerinted az emberek túlnyomó része nem szereti ezt a súlyosabb műfajt és ezért nem is törik a fejüket ilyen zene megalkotásán? Egyébként be tudnád határolni a Gungnír stílusát?

Nem hinném, hogy újat alkottunk hazánkban a Gungnírral, legfeljebb a skinhead szintéren belül volt ismeretlen ez a fajta zene, de a Gungnír nem skinhead zenekar még akkor sem ha a tagok közt vannak skinhead-ek. Mint már említettem, jóval nagyobb erre a zenére az igény mint amikor mi elkezdtük alkalmazni ezt a fajta zenét a propagandához. Szerintem azért, alakulnak zenekarok Magyarországon is akik szakítottak a gyökerekkel és nem az Archívum zenéje jelenti nekik az irányt hanem próbálnak valami mást letenni az asztalra. Nagy tisztelője vagyok az Archívumnak és nem csak a korai munkásságuk miatt (mert ugye az Archívum attól lett Archívum) hanem a való életben is a tagok úgy élnek úgy viselkednek, ahogy az egy NS zenekartaghoz méltó, de sosem értettem, hogy miért kell minden hazai zenekarnak az ő zenéjüket másolni, mikor még annyi más kiaknázatlan terület van. Hiányát érzem pl. egy jó kis dallamos OI! zenekarnak. Talán majd most valaki megszán és létrehoz egy ilyen zenekart! J. Fogalmam sincs, hogy mi a Gungnír stílusa és szerintem ez huszadrangú dolog. Zozo az „Intolerant Hategrind” jelzőt aggatta a zenekarra. Akkor, azok vagyunk…J

Egyre több NS zenekar alakul, figyelemmel követed a hazai és nemzetközi palettát? Tudnál kiemelni olyan bandát amelyikben látsz rációt?

Nem, nem követem figyelemmel a hazai scen-ét. A kiadóm állttal elég jól informált vagyok és ha tudom, hogy megjelent valami hazai anyag, mind a mellett, hogy terjesztem az anyagot, beszerzek egy példányt magamnak is (ezzel támogatom a zenekart) és felteszem a polcra. Meghallgatni nem igazán szoktam ezeket az anyagokat, mert tudom, hogy kb. mire számíthatok. „Híres” vagyok a gyors zenehallgatásról. Egy sorlemezt képes vagyok 10-15 perc alatt kivégezni, de ez nem csak az újonc zenekarokra vonatkozik. Csak azért nem vagyok hajlandó zenét hallgatni, mert az NS vagy skinhead zene, de a zene nem az én zeném. Ha másnak bejön illetve megfogja az a zene, örülök, akkor már az adott zenekar nem dolgozott hiába. A nemzetközi szintérről is elég sok információ jut el hozzám, de valóban sorra alakulnak a zenekarok illetve adnak ki lemezeket és akarva akaratlanul átlapozhatok általam jónak tartott kiadványokon is. Viszont kérdés, hogy ki mit tart NS zenekarnak…? Én a neofolk scene NS zenekarit is kedvelem, aminek létezésével sokan nincsenek is tisztában. SPQR mindenek felett!

Mi a véleményed a „nemzeti sztár” zenekarokról? Szerinted őket csak a pénz iránti vágy vezérli? Mennyire tartod ezt erkölcsös dolognak?

Hogy ki miért hozz létre zenekart, azt én nem tudhatom és nem is igazán érdekel, bár az igazság az, hogy van némi fenttartásom ezekkel az általad „nemzeti sztár” zenekaroknak nevezett formációkkal. Ha egyes zenekarok 10-15 éve alakultak volna meg, akkor azt mondom, hogy nagyon jó, hogy vannak ilyen nemzeti rock zenekarok akik a hagyományokat dicsőítik, illetve hangot adnak az elégedetlenségeiknek, de most mikor sorra alakulnak ezek a zenekarok nekem nem tűnik hitelesnek ez a „színtér” egyáltalán. Ami még kérdéses, hogy a zog miért is hagyja, hogy ezek a zenekarok aránylag „nagy tömeg” előtt hirdessék azt, amitől ők valóban rettegnek. Véleményem szerint a zog-nak valami célja van ezekkel a zenekarokkal, illetve ezekkel a törvényes hétvégi „Árpádsávos zászlóba burkolózó” rendezvényekkel, csak még nem jöttünk rá a válaszra. Nem hinném, hogy minden ilyen zenekart a pénz vezérelne, szerintem ők nyíltan akarnak a problémákról beszélni csak ugye a rock zenekarok körében fizetésért lépnek fel a zenakarok és ezért a nemzeti rock zenekarok körében ismeretlen az, hogy „útiköltségért” játszani. Viszont akkor már erkölcstelenségről beszélhetünk, ha NS zenekarok ismerik a mi „törvényeinket” és ennek ellenére „törvényszegők” ha hasukra ütve kérnek pénzt a fellépésükért. Amúgy van olyan nemzeti rock zenekar, akik zenéje és ideológiája nagyon közel áll hozzám. A csodálatosan megírt dalszövegeiket tekintve, fel sem merül bennem az, hogy őket a pénz vezérelné. „Hogy harminc ezüstér' a lelkedet teszed a pultra, és amíg csak élsz, ezt teszed újra meg újra. Hogy semmit nem nézve, fék nélkül rohansz előre, magadnak kaparva, taposva gyerekre, nőre.”

Vallási hovatartozásod már a zenekar neve is elárulja, hisz a Gungnír egy motívum az ősi mitológiában. Manapság többen támadják pogány hitünk, te mit tudnál reagálni erre? Szerinted ezzel csak széthúzást akarnak kelteni?

Nem hinném, hogy az ilyen egyéneket a széthúzás vezérli, egész egyszerűen csak más a véleményük, érdeklődési területük és ez állttal máshonnan szívják magukba a tudást és egész egyszerűen, ennek adnak hangot. Ha időm engedi én is szívesen olvasok a kereszténységgel kapcsolatos irodalmat és ha az ember tájékozott hamar rájön, hogy a kereszténység is számos pozitívumot rejt magában. Erre most lehet azt is mondani, hogy a „pogányságból” emelték át, igen ez többnyire így van, de az még ettől függetlenül érték. Hiszem, hogy a Pálos Rendet sem a pusztítás vezérelte, hanem nagyon is az ősi hagyatékok megőrzése.

Sűrűn jársz koncertekre? Mi a véleményed a magyar NS rendezvényekről? Látogatsz külföldi bulikat is?

Ha tehetem, akkor előszeretettel részt veszek koncerteken, de erre egyre kevesebb időm van, mivel hétvégente éjszakai „szórakozó” helyeken dolgozok, de a hazai úgynevezett „NS rendezvényektől” kezdek besokallni. Kérdem én, hogy mitől is nevezhetünk „NS”-nek egy rendezvényt? Attól, hogy ott magukat „NS” zenekarnak tartó zenekarok lépnek fel és őket magukat „NS”-nek tartó emberek nézik meg? Mert ha ezen áll a dolog akkor valóban „NS rendezvényről” beszélhetünk, de szerintem ennél lényegesen többről van szó. Nem szeretnék most negatívumokat felsorolni, mivel azt az ellenségeink könnyen felhasználhatják ellenünk, de arra kérnék mindenkit, hogy nézzen önmagába és gondolkozzon el azon, hogy mi a különbség egy pusztulást hirdető anarchista koncert látogatói és az építő szellemű nemzetiszocialista eszmeiséget magának való koncerten részt vevők között! Változtatásokra van szükség! Szívesen veszek részt külföldi koncerteken főleg az olasz szintér koncertjeit, illetve zenekarjait kedvelem, akik közül jó néhánnyal időközben barátságok is kötődtek.

Fejlődőképesnek látod jelenleg a mozgalmat? Milyen lépéseket kéne tenni szerinted annak érdekében, hogy megszűnjenek a belső viszályok, és mindenki azzal foglalkozzon, ami a győzelmünket segíti elő?

Mindig fejlődik valamivel a mozgalom, de vannak akciók és emberek akik ezt a fejlődést valahogyan tönkre teszik. Ez nézőpont kérdése is! Belső viszályok mindig is lesznek, mivel kicsinyes személyes problémák, beszűrődnek a mozgalmi életbe is és ez állttal már emberek lesznek megosztva. Egy NS ember bármennyire is lehet, elkötelezet harcos, egyedül nem tudja felvenni a harcot, ha csak nem egy „superbrutalnaziwarrior” vagy valami iszonyatos nagy zenei tehetséggel megáldott „nazirockstar” akik magányos harcosként váltják meg a világot, de ilyen lényekről nem számolhatunk még be. Éppen ezért minden valamire való ember igyekszik betagozódni valamelyik már jól működő szervezetbe vagy szorosan együtt dolgozik velük. Innentől kezdve az egyén gondolata már egy közösség tetteként értékelhető ami sokkal nagyobb erővel bír. Mint a hazai példa is mutatja hazánkban az összes csoport nagyon is jól tud működni az egység nevében. Hazánkban az NS Front az aki az utat tapossa és az egység zászlaját a magasba emelve sorakoztatja fel az embereket. Akik nincsenek tisztában az NSF elveivel, terveivel, őket könnyen megtéveszthetik kalandorok kijelentései és hihetik azt, hogy itt „diktatúráról” van szó és az NSF akar parancsolni. Erről szó nincs! Egész egyszerűen az NSF-be tömörülnek azok a Bajtársak akik hosszú évtizedek óta vállalják a harcot, a kirekesztést a hatalommal szemben nem hátrálva a börtön és üldözés évei után sem. Az NSF az a mozgalmi erő akik a rend szeretete mellett egy jól működő mozgalom létrehozásán fáradoznak. De a tapasztalat az, hogy azok, akik kényelmesek inkább kiáltanak „farkast” az NSF-el kapcsolatban, mint, hogy be álljanak a sorba és ténylegesen is tegyenek valamit a valódi farkas ellen.

Időközben volt egy másik projected, a Scourge Of God. Értesülhettek már az olvasóink arról, hogy a zenekar sajnos feloszlott. Mesélj nekünk erről, mi volt az oka a banda széthullásának?

Egész pontosan az S.O.G. nem projekt volt, hanem jóval a Gungnír előtt hívtuk életre. Mi volt az ok? Valójában szerintem az lehetett, hogy igazándiból soha sem élt teljes egészében, mert

rajtam kívül senki nem érezte a sajátjának ezt a zenekart. Anno a ’90-es években hoztuk létre mikor Joe először lépet ki a T.E.-ból. Rövid időn belül visszament a saját zenekarába, így az S.O.G. háttérbe szorult. Utána jött a börtön és ott le is mondtam arról, hogy az S.O.G. tovább létezzen. Szabadulásom után nem sokkal hívtam életre a Gungnírt és Joe ezekben az időkben távozott a T.E.-ból végleg és ismét előállt, azzal, hogy az S.O.G.-val alkossunk. Abban teljes mértékben egy állásponton voltunk, hogy koncertezni nem akarunk ezzel a formációval, csak is stúdió munkákban gondolkodtunk. Megalkottuk a „Az álmok valóra vállnak…” anyagot és Joe ismét eltűnt. 1-2 évente előkerül azzal, hogy hozzunk össze új albumot amire rá is bólintottam rendszeresen és hajtottam is fel ezekhez a kiadványokhoz kiadót, de rendszerint mindig eltűnik és én ebbe belefáradtam. Elegem lett, abból, hogy nekem kell magyarázkodnom az Ő link hozzá állása miatt. Sajnálom, hogy Ő már nem részese a mozgalomnak, mert hatalmas zenei tudással bírt.

A TV-n keresztül hülyítik a népet, már-már menő lett a drog, a prostitúció. Menő lett idegenekkel barátkozni, árad a sok hazugság. Szerinted ez is egy zsivány hadjárat ellenünk? Szerinted miért érdekük az, hogy tönkre tegyék a világot, és mennyi időnek kell eltelni ahhoz, hogy rájöjjenek az emberek és cselekedjenek?

Kétségkívül az ő „érdemük” ez is. Az emberek olyannyira agyhalottaká váltak, hogy ebből a posványból feltámadni képtelenség a mai emberiségnek. Lehet hibáztatni a „kiválasztottakat”, de ne feledjük, hogy mi önmagunk engedtük be lakásainkba őket, úgy hogy tudatában voltunk annak, hogy milyen kártevőkről van szó. Mára nem „divat” a „nőnek” nőnek lenni. A valódi nő/anya szerep veszélyt jelent a mai „nőre”, mert a családalapítás, gyermekszülés tönkre teszi őket. Mindezek veszélyeztetik az ő „szabadságukat” és ez állttal sérülnek a jogaik is. Családot vállalni túlságosan divatja múlt hobbi a mai „nők” körében, hiszen az egyéni karrierépítést ez nagyon is gátolja. Ha esetleg több gyermekáldásra adja a fejét, akkor, a mai „nők” armadája ki is közösíti, hiszen a sok „parazita” ahogy ma ők nevezik a gyermekeket, felzabálják a testüket. Megereszkedett mellekkel és 2-3 „parazitával” a hátadon élni, a mai világban nem lehet, mert akkor senki sem figyel fel rád és ez állttal „értéktelenné” válsz a droidok körében. A férfiak körében meg olyannyira elterjedt a hűtlenség, hogy ma már kinevetnek, hogy ha nem használod ki a „nők” állttal biztosított lehetőséget. De nevessenek csak! Hosszú évek óta mentesítem magam „Mr. Médiától”, mert volt egy idő mikor már besokalltam az abból ömlő mocsoktól. Csak ami az erkölcstelenséget hirdeti az az elfogadott. A médiában száműzve lett az igazi érték. Az embereknek sokkal kényelmesebb és egyszerűbb abban az álomvilágban élniük amit a zs...k tudatosan látni engednek. A zs...ságnak a gén állományába nincs beprogramozva az alkotás a szép és igaz érték iránti vágy. Ezért az a mérhetetlen nagy rombolás amit véghez visznek, de ne higgyük azt, hogy ezek spontán dolgok, nagyon is tudatában vannak annak, amit és ahogyan tesznek. Mivel egy jól kiépült bűnöző hálózatról van szó, könnyedén elérik céljukat. Az emberek akkor fogják észre venni, hogy baj van, hogy ha saját bőrükön érzik majd a zs...ság közelségét. Amikor már nem lesz mit enniük és a megszülető goj gyermeket a gyűlölettől vezérelt zs...k nyílttan a falhoz csapják, akkor fog eljönni a megtisztulás ideje, akkor fog az emberiség ébredni. Az európai nemzetek túlságosan is emberbarátnak és megbocsátónak mondhatóak, feltételezhetően vallásból eredően és ezért van az, hogy az emberalakot öltő patkányokban megbíznak, hiszen nem tudják, hogy valóban kikkel is állnak szemben. A zs...ság tökéletesen fordította a hasznára az un. holokauszt-ot és a mai napig e legenda mögé bújnak ha „támadás” éri őket.

Sajnos idén nyáron sem maradt el a buzi- felvonulás Judapesten… Jelentős ellentábor is megjelent ezen a rendezvényen. Látod értelmét az utcai zavargásoknak? Szerinted, hogy lehetne harcolni az elkorcsosult világ ellen?

Nem sok lehetőségünk van a harcra. Mind a mellett, hogy a zenével is egyfajta harcot vívunk, kint van a helyünk az utcákon is minden egyes alkalommal, hogy a tetvek lássák, hogy vagyunk és fel is állunk nekik. Jelenleg nem nagy a fegyvertára a skinheadeknek, de az is több mint a semmi. Primitív módon kell harcolnunk, kövekkel, ütőkkel és az öklünkkel, mint az ősembereknek, de a szabadság nem attól lesz szabadság, hogy fényes és drága fegyverekkel vívjuk azt ki. Viszont bosszant az a tény, hogy azok a skinhead-ek akik egy karnyújtásnyira laknak az ütközetektől nincsenek jelen azokkal ellentétben akik órákat utaznak, hogy utcai harcosként küzdjenek a beteges és világhódító gondolatok ellen.

Tervezel valamit a jövőben? Új zenekar, esetleg egy új Gungnír CD?

Új zenekar van tervben, igen, de erről egyelőre még korai beszélni. Nemsokára megjelenik az új Gungnír anyag és hamarosan hozzá látunk az új split felkéréseknek is amiből bőven van. Ha minden jól megy, elkészül a már hosszú évek óta húzódó Hate For Breakfast/Gungnír anyag is. Érdekes, hogy mikor ez a terv sok-sok éve felvetődött, a HFB még úttörő zenekar volt a nagy ismeretlenben és mára egy teljesen új utat tapostak ki, amit zenekarok sokasága követ.

Hazánk elindult a lejtőn… A jelenlegi kormány már a puszta jelenlétével is árt az országnak. Sürgősen a sarkunkra kéne állni, mit kéne tennünk szerinted, és így a végére mit üzensz a srácoknak, az olvasóknak?

Mondanom se kell, mindenki látja, hogy a 24.órában járunk. A helyzet egyre rosszabb, de úgy vélem, hogy ez kell ahhoz, hogy a nagy többség észhez térjen és felismerje az igazi ellenséget aki ez idáig ember képében tetszelgett. Az elmúlt évtizedekhez mérten példátlan az antiszemitizmus mértéke hazánkban, de ahhoz, hogy ide jutottunk szemitizmusra volt szükség. Minden jel arra mutat, hogy rövid időn belül Európa szerte harcok lesznek, mert a talajgyökeres nemzetek nem bírják már azt a nyomást, amit a cionisták szabadítottak rá a gazda népekre. Egységre van szükség és megtanulni, nem mindenkiben az ellenséget látni, de ugyanakkor, aki képtelen beállni a sorba és az egység ellen lép fel, haladéktalanul eltávolítani!

Üzenem mindenkinek, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a szórakozás, koncertre járás kényelmesebb és jelentősen kevesebb fáradtsággal jár, mint az a munka, amit a nemzetiszocialista eszme rendszer megkíván, de akkor felkel, hogy tegye mindenki magának a kérdést, hogy miért is vagyok itt, mi a célom? Ahhoz, hogy győzelmet érjünk el, kevés a koncerteken való részvétel, főleg úgy ha azt olyan állapotban tesszük, mintha jövőt megtagadó agyatlan állatok lennénk. Eredményeket kell felmutatnunk ahhoz, hogy követökre találjunk! Önmagunkat kell olyan szellemi és fizikális szintre emelnünk, hogy példaként állhassunk az ifjú zászlóvivők előtt! Teremtsetek magatokból valódi harcosokat, mert a jövőben szükség lesz a jó kiállású, bátor fiatalokra, akik méltóak arra, hogy részt vegyenek az újkori Védőosztagban. Üdvözlet minden Bajtársamnak, Barátomnak!


1 megjegyzés:

odin88 írta...

Oktober 22.-én Nadir koncert a Pogo Locoban.