2011. július 7., csütörtök

The Real Resistance vol. 9.

Május 14-én került sor a már hagyományosnak mondható The Real Resistance koncertre. A flyeren szereplő zenekarok egy kivételével mind megjelentek aznap este a helyszínen. Eléggé hardcore-osra sikeredett az este, de hát ez már várható volt az előző koncertek, és a fellépők listájából adódóan is.

Az első fellépő a budapesti Backstab volt (a flyeren náluk a Budapest hardcore megjelölés volt), ezen az estén volt a bemutatkozó koncertjük. Jópár saját számot játszottak meg egy-két feldolgozást is. A közönségnek is bejött a produkció. Odamondós, kicsit agresszív, egyszerű stílusban nyomták le a számaikat, ez a témák tükrében nekem nagyon tetszett. Remélem a jövőben is láthatom még őket színpadon! Második fellépőként


Az Incorrect nevű dabasi csapat hozott egy kis változatosságot a hangzásba. Ők is egy igényes és szorgalmas zenekar benyomását keltették bennem. Eddig őket még nem hallottam, de a női ének és a numetál stílus igazán tetszett.


A Dicsőség Napjai következett. A veszprémi hardcore zenekarnak ismerős volt a neve, valamint pár száma, és ahogy a közönség reakcióiból következtettem, másoknak is, hiszen itt már kicsit kezdett beindulni a mozgás. A végén természetesen követelték a ráadást az emberek tőlük, ami nem is maradt el. Nagyjából ekkorra ért ide a legtöbb ember a koncertre.
Az estét a - szerintem már sokak által jól ismert - Fehér Törvény zárta, ahol a tömeg kevésbé a zenére figyelt (mint az előző zenekaroknál), hanem már keményen ment a mozgás, ugrálás, mosh. Most is hozták a professzionális formát. A koncerten egyébként a színpadon látható volt az NS Straight Edge Hungary csapat bannere is, valamint szórólapokkal várták az embereket, és persze szóban is megkereshették őket a Straight Edge iránt érdeklődők. Rajtuk kívül még hoztak Autonóm Nacionalista szórólapokat is (Állatvédő és Városi Ellenállás).A közönség jó volt, bár úgy gondolom hogy eljöhettek volna azért még kétszer ennyien is, hisz volt még hely. A szervezők mindenesetre megint egy jó TRR bulit hoztak össze, a szokásos színvonallal és közönséggel! Remélem a jövőben bővülni fog kicsit a közönség, és láthatunk majd újabb zenekarokat is!

Nincsenek megjegyzések: