2013. május 6., hétfő

2013. április 20. Csongrád

Aki Csongrádon és környékén már megunta a kommersz zenék és a minősíthetetlen "tehetségkutatók" által okozott ízlés sokkot, azoknak egy igazi felüdülést jelentett a helyi Klub Kioszban tartott zenés összejövetel. Sajnos egy kis kimaradással indult a buli, mivel az est főzenekara, az osztrák Give em Blood lett volna de sajnos lemondták a keleteurópai turnéjukat.

Így is maradt egy szép kis lista 4 hazai zenekarral, leginkább a modernebb hardcore/metalcore stílusban, de a Scorhed Earth személyében a death metal kedvelői is megtalálták a számításukat. Én a 3 'core bandát hallgattam végig, melyek közül elsőként a szegedi székhelyű All is Forsaken lépett a színpadra.
A közönség vevő volt a zenéjükre, bár itt a saját számokba csúsztak hibák, de gyorsan áthidalták ezeket. A Parkway Drive Carrion című dalára már telejesen rendbe jöttek a srácok és a közönség is. Érdemes lesz odafigyelni a szentesi Awaken Prometheusra, ők nemrég kezdtek neki a zenélésnek, ahhoz képest a színpadi mozgás és a hangzás is szép jövőt jósolhat a zenekarnak, ha kellően kitartóak. Úgy emlékszem 5-6 saját nótával álltak színpadra, valamint egy Parkway feldolgozással ( aminek én kifejezetten örültem, haha ) a Boneyards, itt már komoly mozgás alakult ki. Ezen felbátorodva kétszer is eljátszották ezt a tételt nekünk, amiért persze mi nagyon hálásan fogadtunk! Az estet a hódmezővásárhelyi Scream of the Temple zárta, akiket már volt szerencsém többször látni élőben, és azt kell mondjam egyre jobb műsort produkálnak! A listájukban csupán egy feldolgozás szerepel az amcsi Phineastól. Ezen kívül kizárólag saját számokat nyomnak magyar szöveggel, amik nem is akármilyenek! A frontember Gábor énekelt széken ugrálva, a dobszerkóról ordítva, a színpadon fekve... Csodálkoztam is, hogy bírja még szuflával?! Sajnos kevesen maradtunk már így a végére, de akik leléptek sajnálhatják, hogy lemaradtak! A koncerten is elhangzott ezért itt én is megosztanám a kislemezüket, amit szabadon letöltetővé tettek: http://www.mediafire.com/?uxc8oakb38vevno Hallgassátok meg érdemes!



Nincsenek megjegyzések: